Gå ner i vikt

Hej!

Kul att du läser första inlägget på www.gåner.se! Syftet med denna blogg är initialt att ge dig som läsare en möjlighet att följa min viktnedgång. Med start 1 februari 2015  kommer jag här skriva inlägg som på olika sätt berör mina erfarenheter kring viktminskning, diet, träning och livsstil.

Initialt är min personliga målsättning är att gå ner ca 15 kg på 12 veckor. Jag kommer i senare inlägg mer i detalj beskriva vilket kost- och träningsupplägg jag använder mig av. Det kommer dock vara en kombination av att kraftigt reducera intaget av kalorier samtidigt som jag tar tag i träningen (i form av styrketräning och promenader).

Detta är inte första gången gången jag gör en kraftig viktminskning. Jag älskar att äta mat och jag går vanligtvis upp 1-2 kg per månad .För att inte vara ohälsosamt överviktigt gör jag då och då extrema och snabba viktnedgångar. Vissa kallar det jojo-bantning, jag kallar det livsnjutning.

Jag har p g a detta testat ett flertal metoder för viktminskning. Det som de alla har gemensamt, (oavsett om de heter VLCD, LCHF, 5:2, cambridge-dieten, raw food diet, Atkins diet, Viktväktarna osv) är att de alla fungerar så länge man följer respektive upplägg.

I grunden handlar viktnedgång om kalorier du stoppar i dig minus kalorier du gör dig av med. Ju större skillnad, desto större påverkan på vikten. I verkligheten handlar det dock främst om motivation. Det är tungt och jobbigt att ligga på kaloriunderskott, och ju större kaloriunderskottet är desto jobbigare blir det… Hur blir man då motiverad? Detta är individuellt, men jag hoppas med denna blogg kunna hjälpa både dig och mig med motivationen.

Nu kör vi!

Motivationsbild

 

  1. No Comments